Overal lekker warm

Ontdek het comfort van vloerverwarming. Deze verwarming maakt de ruimte van top tot teen behaaglijk. Warmte van radiatoren, haarden en convectoren stijgt eerst op. Daarna 'vult' deze warmte de ruimte van boven naar beneden. De temperatuur aan de grond blijft zo eigenlijk te laag. Met vloerverwarming werkt dat precies omgekeerd. Die verwarmt eerst de grond en stijgt daarna op. Op zithoogte heb je zo snel een prettige warmte.

Vloerverwarming heeft nog meer voordelen. Het zorgt voor gelijkmatige verdeling van warmte door de ruimte heen. De lucht in de ruimte circuleert minder en dat beperkt het dwarrelen van stof. Van een luchtdrogend effect , zoals bij hete radiatoren, is bij vloerverwarming nauwelijks sprake. Bovendien heeft u in principe geen radiatoren nodig. Die ruimte kunt u voor iets anders gebruiken. De vloerverwarming word dan als hoofdverwarming gebruikt. De uitdrukking "bijverwarming " betekend een combinatie van vloerverwarming + radiatoren.

 

VOORDELEN VLOERVERWARMING

Warmte stijgt gelijkmatig op

Vloerverwarming zeer comfortabel door gelijkmatig opstijgende warmte en geen tocht.

 

NADELEN RADIATOR VERWARMING

Warmte stijgt eerst op en daalt pas later

Radiatorwarmte stijgt eerst op, waardoor je vloer koud blijft en tocht ontstaat door circulerende lucht.

 

Het systeem

Vloerverwarming wordt aangesloten op het bestaande centrale verwarmingssysteem met behulp van een speciale regelunit. De regelunit stuurt het centrale verwarmingswater door een kunststof leiding, een soort slang die in de vloer is gemonteerd. De vloer zelf doet dienst als één “grote” radiator. De vloer krijgt als relatief groot oppervlakte, een temperatuur van maximaal 28 graden en verwarmt daarmee het gehele vertrek.
Vloerverwarming kunt u gebruiken als hoofd en als bijverwarming.

 

Misverstanden

Rond vloerverwarming heersen echter nogal wat misverstanden.

Vloerverwarming is alleen geschikt als bijverwarming

Vloerverwarming kan alleen worden toegepast in goed geisoleerde woningen

Vloerverwarming is niet geschikt voor flats

Het is een traag reagerend systeem

Deze stuk voor stuk onjuiste, maar hardnekkige opvattingen hebben voor een deel ooit wel gegolden, maar zijn inmiddels al lang en breed achterhaald door de techniek. Wie denkt dat vloerverwarming alleen is bedoeld om de kou van de vloer te halen maakt een beoordelingsfout en doet deze vorm van ruimte-verwarming ernstig tekort. Moderne vloerverwarmingssystemen zijn heel goed in staat om vertrekken in zowel geïsoleerde als ongeïsoleerde woningen behaaglijk te verwarmen.