20230505 141728

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen om het antwoord op jouw vraag te vinden. Kom je er niet uit? Geen zorgen, onze specialisten staan voor je klaar met advies! 

Vragen over vloerverwarming?

Heb je vragen over vloerverwarming? Wij vertellen hier graag meer over. Kom je er niet uit na het lezen van de veelgestelde vragen? Bel of mail ons dan even, we helpen je graag verder! 

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een systeem waarbij verwarmingsbuizen onder de vloer worden geïnstalleerd om de ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt door warm water door buizen te laten circuleren die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Dit water verwarmt de vloer, die op zijn beurt de warmte aan de kamer afgeeft.

Welke voordelen heeft vloerverwarming?

Enkele voordelen van vloerverwarming zijn:

  • Gelijkmatige warmteverdeling in de kamer.
  • Geen radiatoren of verwarmingsbuizen die ruimte in beslag nemen.
  • Minder stof circulatie, omdat er geen luchtbeweging is zoals bij radiatoren.
  • Energiebesparing, omdat vloerverwarming efficiënter kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen.
Kan vloerverwarming onder elk type vloer worden geïnstalleerd?

Vloerverwarming kan onder de meeste soorten vloeren worden geïnstalleerd, zoals tegels, laminaat, pvc, hout, tapijt en zelfs onder bepaalde soorten tapijt. Het is echter belangrijk om de specificaties en richtlijnen van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Kan vloerverwarming in bestaande huizen worden geïnstalleerd?

Ja, vloerverwarming kan in bestaande huizen worden geïnstalleerd, maar het kan complexer en duurder zijn dan bij nieuwbouw. Het is belangrijk om een professionele installateur te raadplegen om de haalbaarheid te beoordelen en eventuele beperkingen te bespreken.

Is vloerverwarming energiezuinig?

Ja, vloerverwarming kan energiezuiniger zijn dan traditionele verwarmingssystemen. Omdat het de warmte gelijkmatig verdeelt, kan de thermostaat op een lagere temperatuur worden ingesteld zonder in te leveren op comfort. Dit kan leiden tot energiebesparing en lagere stookkosten.

Hoe lang duurt het voordat een vloerverwarmingssysteem de kamer opwarmt?

De opwarmtijd van een vloerverwarmingssysteem kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de isolatie van de kamer en het vermogen van het systeem. Over het algemeen is ons systeem al binnen 30 tot 60 minuten warm.

Kan vloerverwarming worden gebruikt voor zowel verwarming als koeling?

Ja, sommige vloerverwarmingssystemen* kunnen ook worden gebruikt voor koeling. Deze systemen, bekend als vloerkoeling, circuleren koud water door de buizen om de vloer af te koelen en de omgevingstemperatuur te verlagen. Wij raden aan om dan voor een kunststof verdeler te kiezen.

*In combinatie met een warmtepomp installatie.

Vragen over onze aanlegmethoden?

Heb je vragen over onze aanlegmethoden? Wij vertellen hier graag meer over. Kom je er niet uit na het lezen van de veelgestelde vragen? Bel of mail ons dan even, we helpen je graag verder! 

Hoe leggen jullie vloerverwarming aan?  

Bij het aanleggen van vloerverwarming kunnen we gebruik maken van verschillende aanlegmethoden. Afhankelijk van de situatie kiezen we voor infrezen in dekvloeren, infrezen in Fermacell, krimpnetten of noppenplaten. Iedere aanlegmethode heeft zijn eigen voordelen. Onze specialisten kunnen jou altijd adviseren over de beste aanlegmethode voor jouw vloerverwarming. 

Wat is het voordeel van infrezen in dekvloeren?  

De meeste woningen zijn voorzien van een betonnen ondervloer met daarop een dekvloer. De makkelijkste en snelste manier om vloerverwarming aan te leggen, is het frezen van sleuven in de dekvloer. De bestaande vloer wordt op deze manier niet verhoogd én het is ook meteen de meest voordelige oplossing. 

Hoe werkt infrezen in Fermacell? 

Op houten en vrijwel alle andere soorten ondervloeren kunnen we Fermacell platen plaatsen. Hiervoor hoeft de bestaande dekvloer niet aangepast te worden. De Fermacell platen zijn geluids- en warmte-isolerend. Met onze zaagmachine frezen we sleuven in de Fermacell platen, waar we de vloerverwarming slangen in kunnen plaatsen.   

Wanneer kun je het beste kiezen voor krimpnetten?  

Wanneer er geen dekvloer aanwezig is of wanneer er onvoldoende hoogte is, kunnen gegalvaniseerde krimpnetten een handige oplossing zijn. We bevestigen de vloerverwarmingsbuizen dan met gegalvaniseerd vlechtdraad op de krimpnetten. Krimpnetten kunnen gebruikt worden bij alle soorten vloerbedekking. 

Hoe werken noppenplaten?  

Noppenplaten bevatten noppen die gevuld zijn met isolatiemateriaal. Hierdoor blijven ze goed in vorm. De vloerverwarming slangen kunnen we eenvoudig tussen de noppen duwen. Zo blijven ze goed zitten zonder dat er extra bevestigingsmateriaal nodig is. Noppenplaten zijn geschikt voor alle soorten ondervloeren. Deze platen zijn ideaal voor grote ruimtes. 

Vragen over ons all-in concept?

Heb je vragen over ons all-in concept? Wij vertellen hier graag meer over. Kom je er niet uit na het lezen van de veelgestelde vragen? Bel of mail ons dan even, we helpen je graag verder! 

Wat valt er onder het all-in concept?  

Ons all-in concept bestaat uit: 

  • Onze prijzen zijn incl. btw, montage, reiskosten en materialen.
  • (Slimme) regelunit voorzien van energiezuinige pomp, label A.
  • By-pass (indien noodzakelijk).
  • Anhydrietvloer aanwezig, meerprijs per groep.
  • Stadsverwarming aanwezig.
  • Aansluiten van aansluitpunt verder dan 1.5 m. op dezelfde etage.
  • Aansluiten via de kruipruimte.
  • Verwijderen van de radiatoren.
  • Extra sleuven (voor bijvoorbeeld audio).
  • CV-/water-/gasleiding geraakt met frezen? Wij repareren dit kosteloos!
Wat is er niet inbegrepen in de all-in prijs?  

Niet inbegrepen in ons all-in concept is het dichtsmeren van sleuven of egaliseren na het infrezen en een zand/cement afwerkvloer plaatsen bij krimpnetten. 

Hoe weet ik welke prijs ik kan verwachten? 

Wij maken voor iedere klant een passende all-in offerte. Je kunt rekenen op één afgesproken prijs voor alle werkzaamheden. Alle kosten zijn duidelijk en transparant opgenomen in het pakket. Zo weet je van tevoren precies wat je kunt verwachten! 

Wat gebeurt er als er onverwachts meer werk gedaan moet worden? 

Moet er onverwachts een extra sleuf aangelegd worden (bijvoorbeeld voor audio) of wordt er bijvoorbeeld een leiding geraakt met frezen? Geen probleem, wij regelen of repareren dit kosteloos (in tegenstelling tot onze concurrenten)! 

Kan ik voor verrassingen komen te staan? 

Nee, bij Floor-Heating kom je nooit voor verrassingen te staan doordat je van tevoren de all-in prijs te weten krijgt. 1 prijs per vloer, zonder verrassingen achteraf! 

Vraag binnen 1 minuut een offerte aan

Vul je gegevens in en ontvang binnen 24 uur een offerte, afgestemd op jouw situatie.